Obstetrica & Ginecologie
                                                                 Pentru sanatatea ta si a copilului tau!

Investigatii san


Ecografia de san sau ecografia mamara foloseste undele sonore pentru a oferi o imagine a tesuturilor din interiorul sanului. In timpul ecografiei mamare nu se folosesc raze X sau alte tipuri de radiatii potential nocive.

Cu ajutorul ecografiei mamare poate fi vizualizat, in detaliu, interiorul sanului, inclusiv zona din vecinatatea peretelui toracic, care este mai greu de analizat prin intermediul mamografiei.

Cu ajutorul ecografiei mamare se pot adauga informatii importante la rezultatele altor teste, cum ar fi mamografia sau imagistica prin rezonanta magnetica, deoarece investigatia poate furniza informatii care nu pot fi obtinute cu ajutorul unei mamografii.

O ecografie de san se poate face in oricare din urmatoarele situatii:
- cand sunt prezente simptome cum ar fi durere, umflaturi, roseata la nivelul sanului
- cand se depisteaza un nodul la nivelul sanului in urma autoexaminarii sau a unui control medical.
- pentru a se constata daca un nodul al sanului contine lichid sau daca este solid. Un nodul in care nu se afla lichid sau care contine particule plutitoare ar putea avea nevoie de mai multe teste.
- pentru a se aprofunda rezultatele anormale ale unei mamografii.
- pentru a se analiza tesutul mamar al femeilor tinere, intrucat tesutul mamar al acestora este deseori mult mai dens iar mamografia nu poate furniza prea multe detalii.
- ca tehnica de ghidaj in timpul introducerii unui ac sau a unui alt instrument pentru a se drena un chist sau puroi, pentru a se recolta o mostra de tesut mamar (biopsie) sau pentru ghidaj pe parcursul interventiilor chirurgicale de la nivelul sanului.
- pentru diagnosticarea cauzelor modificarii in dimensiune a unui chist
- pentru a se constata cat de mult s-a extins cancerul de la nivelul sanului
- pentru a se verifica sanatatea sanilor in cazul in care o femeie are implanturi de silicon mamar sau sani cu o densitate ridicata. In aceasta situatie, prin mamografie nu se pot vizualiza anumite tesuturi ale sanului.

Login form

Statistics


Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
PARTENERI