Obstetrica & Ginecologie
                                                                 Pentru sanatatea ta si a copilului tau!

Inseminare intrauterina IUI

IUI este o tehnică de reproducere asistată care implică depunerea unui eșantion seminal prelucrat în cavitatea uterină, in jurul datei de ovulatie.
Pentru multe cupluri aceasta este o alternativa mai putin invaziva si mai confortabila decat FIV-fertilizarea in vitro si cu aceeasi rata de succes.

Oricum IUI nu este singura procedura de inseminare artificiala efectuata. in plus fata de IUI, persoanele cu probleme de fertilitate pot opta pentru inseminarea intravaginala (IVI), intracervicala (ICI) sau inseminarea intratubara (ITI).

IUI poate fi efectuată într-un ciclu natural, fără utilizarea de medicamente, sau ovarele pot fi stimulate cu anti-estrogeni sau gonadotropine pe cale orala.

Este o terapie de prima linie pentru pacientii selectati , cu trompe normal funcționale și infertilitate din cauza unui factor de col uterin, anovulație, factor de sex masculin moderat, factori inexplicabili, factori imunologici  si tulburari de ejaculare, cu ratele de sarcina clinice pe ciclu variind de la 10% la 20 %.
Cu toate acestea, are o utilizare limitată la pacienții cu endometrioza severă, infertilitatea masculina, infertilitatea trompelor uterine si varsta inaintata  a mamei , adica ≥ 35 ani.

Comparativ cu FIV, IUI este o tehnică simplă și non-invaziva, care poate fi efectuata fără infrastructură costisitoare cu o rată bună de succes în decurs de trei sau patru cicluri.Login form

Statistics


Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
PARTENERI