Obstetrica & Ginecologie
                                                                 Pentru sanatatea ta si a copilului tau!

Indicatii

Selectarea corespunzatoare a pacientului  este cheia succesului pentru orice tratament și este unul dintre cei mai importanți factori care determină succesul unui program de Inseminare intrauterina - IUI.

Înainte de alegerea  pacientului  pentru IUI, facem un set de investigatii preliminare,  inclusiv un istoric detaliat , pentru a ajunge la diagnostic și a exclude orice contraindicații. Pe langa un istoric detaliat ,un examen fizic și investigații de rutină anumite teste specifice sunt necesare pentru ambii parteneri . Pacientii trebuie sa fie consiliati cu privire la rata de succes, alte opțiuni și riscurile de IUI.

Cauze ce tin de partenerul de sex masculin

40-50% dintre  cauzele de infertilitate sunt atribuite infertilitatii partenerului de sex masculin, prin urmare, acestea reprezinta un indiciu important pentru IUI. Disfunctia de ejaculare, disfunctia sexuala si ejacularea retrograda nu implică în mod necesar productia anormala de sperma, dar IUI poate depăși în mod eficient aceste probleme mecanice. IUI este propusa ca un prima varianta de tratament pentru cazuri de  oligozoospermia, asthenozoospermia, și teratozoospermia.S-a aratat   IUI în cazurile de subfertilitate  de sex masculin ar fi superioară altor tehnici de reproducere asistată atunci când o anumită valoare  a numărului de spermatozoizi motili este prezent.

OBS: in cazul infectarii cu HIV ,  spălarea spermei poate reduce în mod semnificativ incarcatura virala. Recent, inseminarea la femeile cu HIV negativ,cu proba de sperma prelucrate de la parteneri cu HIV pozitiv a fost efectuata pentru a reduce riscul de transfer .

Login form

Statistics


Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
PARTENERI